Procesul instructiv educativ, pentru elevii Şcolii Postliceale Sanitare, se desfășoară alternativ cu elevii de liceu în 4 săli de clasă, 3 laboratoare (biologie/anatomie, informatică) și două săli de demonstrație. Elevii de liceu și postliceală folosesc împreună cabinetul medical și cabinetul de consiliere psihopedagogică.

Activitatea instructiv-educativă a celor 214 elevi a fost asigurată, în anul școlar 2013 – 2014, de un număr de 38 cadre didactice (33 profesori de specialitate şi 5 maiștri instructori) la care s-au adăugat 15 tutori din spitalele partenere.

Materiale și resurse didactice

Baza materiala este adecvata pregatirii in domeniu, tinand seama de faptul ca destinația inițială a clădirii a fost pentru învățământul sanitar.

Suprafața construita a scolii este de 680 mp

– suprafața utilizata: 1860 mp

– destinația clădirilor:

Un corp de scoala cu 2 nivele care cuprinde: 8 sali de clasa, 2 sali de instruire, 2 laboratoare de informatica, 1 laborator de biologie/anatomie, 1 laborator de chimie/biochimie, 1 laborator de fizica, biblioteca, cabinet medical, cabinet de asistenta psihopedagogica, un camin cu 3 nivele, cu o suprafata de 330mp, cu 12 camere, cu 120 locuri/camin, cantina, teren de sport.